We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Quantum Cowboys

by Quantum Cowboys

supported by
/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €10 EUR  or more

   

 • Record/Vinyl + Digital Album

  Handnumbered version of Quantum Cowboys debut album with the same title.

  UNREGISTERED PACKAGES ARE SHIPPED ENTIRELY AT THE BUYER'S RISK FOR LOSS!

  Includes unlimited streaming of Quantum Cowboys via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 5 days

    €15 EUR or more 

   

1.
2.
Suddenly 03:46
3.
Cow 04:19
4.
Boyman 04:15
5.
Chockey 04:51
6.
Szikrázó 04:53
7.
Speakout 04:38
8.
Moonlight 04:32

about

Quantum Cowboys: egy kalandos előéletű zenekar útja a vinyl megjelenésig

A Quantum Cowboys zenekar működése 2006-os megalakulásától több korszakra osztható. Az első magánkiadásban megjelenő albumon a három alapító tag Jakab Andrea (Jakaba), Nagy Orsolya (BradyO) énekesnők, Hidvégi Dániel zeneszerző, továbbá a hamarosan csatlakozó Szabó Gergely és Gnu, majd viharos tagcseréket követően Loósz Gábor munkája hallható, aminek néhány felvételén Demeter Zoltán (MC Döme) hiphop betétei is színesítik a hangzást. Dani és Gnu kilépése után 2009 tavaszán csatlakozott a zenekarhoz Dj Kraak, aki lendületet és friss hangzást hozott az újjáéledt projektbe. Az új repertoárral beindultak a klubkoncertek és a stúdiózás is. 2010-ben az R33 stúdiójában Bánházy Gábor segítségével négy, majd Schram Dávidnál (Magneoton stúdiójában) újabb két szám felvételei készültek el. 2011-ben, a DDK Records gondozásában jelent meg az első hivatalosan kiadott EP, Ich Liebe Budapest címmel. A rövid ideig a zenekarban doboló Szabó András (Fresh Fabrik) és a kezdetektől a basszusgitárért, majd később a gitárért felelős Szabó Gergely (Lacht el Bahhtar) kilépése után a metálos Benedek Tamás (a legendás Blue-Jam próbaterem vezetője) gitárossal folytak tovább a próbák és a koncertek. Még ebben az évben megkezdődtek az új lemez felvételei Nóniusz Gábornál. Itt három szám rögzítésére került sor, majd egy speciális, 360-os videoklip felvétele is elkészült a Buddha Song című dalhoz. Majd újabb gitáros csere következett. Egy darabig Diana (Invázió), aztán Zsoldos Imre került az együtteshez. 2012 nyár végén újabb számok felvétele következett. Ekkorra sajnos állandósultak a nehézségek “BradyO” – Nagy Orsolya – énekesnőnk magánéleti összeomlása miatt. Végül újabb hét dalt sikerült felvenni vele, de ezek végső keverése már elmaradt anyagi okok miatt és kiadó hiányában. Sikeres koncertekre azért még sor került, köztük egy komolyabbra az A38 Hajón is, melyet a hajó televíziós stábja rögzített. Orsi 2013 év végén történt, megrendítő halála után az együttes gyakorlatilag befejezte működését. 2014-ben elkészült keverés és maszterelés Schram Dávid és Kováts Marci munkája, producere Gulyás András. Ez a posztumusz album nyolc számmal ennek a viharos öt évnek állít emléket. A vinyl a Mana Mana Records gondozásában jelenik meg április 28-án, 280 számozott példányban.

credits

released May 23, 2017

license

all rights reserved

tags

about

Mana Mana Records Budapest, Hungary

Freestyle For All!
--------------------
Mana Mana Records is a freestyle label focusing on mainly digital releases from Hungarian producers, and bands. Our aim is to represent the local music scene whether underground or mainstream.

contact / help

Contact Mana Mana Records

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

If you like Quantum Cowboys, you may also like: