We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

ugrbugr featuring DJ Bootsie

from ugrbugr featuring DJ Bootsie by doktorhokashi

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €1 EUR  or more

     

about

In the past couple of years, a series of singles and EPs have arrived from doktorhokashi's studio in Balatonalmádi. The first LP will also be released next year, from which we can now listen to another song; this is the ugbugr. The base from downtempo, electronica, trip-hop is complemented by the creator's trademark scientific and educational sound samples and completed by DJ Bootsie's scratches. Bootsie delivered quality scratches with a sure hand in his own productions as well as as a member of the Yonderboi Quintet and Zagar, and he continues to do so now.
In addition to the new song, the two previous singles, the melancholic Supernova Panic made with berrybebop and Can't You See That, were also included on the EP.
The raw material of the video clip was recorded in Miami by Gergő Vizl (who previously also recorded for the video 'The Colors of Thought') using a GoPro360. Cameraman Diaz was enchanted by this and "painted" a visual world from the film, colors and music, which, with the atmosphere of the music and the text in it, creates the finished whole, the ugrbugr, which will not be enough to watch once.

Az elmúlt pár évben egy sor single és EP érkezett doktorhokashi Balatonalmádi székhelyű stúdiójából. Jövőre jön az első nagylemez is, amiről most egy újabb dalt hallgathatunk meg; ez az ugrbugr. A downtempo, electronica, trip-hop halmazból érkezett alapot az alkotó védjegyszerű tudományos-ismeretterjesztő hangmintái egészítik ki és DJ Bootsie scratch-ei teszik teljessé. Bootsie saját produkcióiban, valamint a Yonderboi Quintet és a Zagar tagjaként is biztos kézzel szállította a minőségi karcokat, így van ez most is.
Az új dal mellé felkerült még az EP-re a két korábbi single is, a berrybebop közreműködésével készült melankólikus Supernova Panic és a Can’t You See That, ha valaki lemaradt róluk most bepótolhatja.
A videóklip nyersanyagát Vizl Gergő (aki már korábban a 'The Colors of Thought' videóhoz is készített felvételeket) rögzítette Miamiban egy GoPro360-as segítségével. Ezt Cameraman Diaz bűvölte meg és a filmből, színekből és zenéből “festett” egy olyan képi világot, ami a zene hangulatával és a benne elhangzó szöveggel megalkotja a kész egészet, az ugrbugr-t, amit nem lesz elég egyszer megnézni.

credits

from ugrbugr featuring DJ Bootsie, released November 26, 2023

license

all rights reserved

tags

about

Mana Mana Records Budapest, Hungary

Freestyle For All!
--------------------
Mana Mana Records is a freestyle label focusing on mainly digital releases from Hungarian producers, and bands. Our aim is to represent the local music scene whether underground or mainstream.

contact / help

Contact Mana Mana Records

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this track or account

If you like Mana Mana Records, you may also like: